Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Extremt platt och otroligt nÀra" by Philip Teir # Book PDF Kindle ePub Free

Extremt platt och otroligt nÀra

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Extremt platt och otroligt nĂ€ra
  • Author : Philip Teir
  • Release Date : January 31, 2010
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 896 KB

Description

MÄste man aktivt arbeta, göra nÄgonting, för sin ponerade österbottniska identitet? Eller kan jag enbart konstatera att jag Àr född dÀr, och att jag Àr besökare, ibland?


Hemma, det Àr dÀr man inte behöver nÄgon orsak för att vara. Annanstans Àr man pÄ grund av kÀrlek, arbete, frihetslÀngtan eller för att det nu bara rÄkade bli sÄ. Och hemlÀngtan kan lika gÀrna ersÀttas av lÀttnad, mera sÀllan av likgiltighet.

Om man inte Ă€r frĂ„n Österbotten sĂ„ vet man att folk dĂ€r Ă€r religiösa eller rĂ€vfarmare, eventuellt bĂ„de och. FörestĂ€llningar om dialekt, entreprenörsanda och sommarrevyer sammansmĂ€lter i en allmĂ€n kĂ€nsla av exotik. Förklaringen ligger i ytterligheterna, skriver Philip Teir i förordet: "Österbotten Ă€r bĂ„de nykteristiskt bibelbĂ€lte och hemort för cannabisodlande reggaemusiker, en region som kan tyckas sluten men dĂ€r integrationen av invandrare har kommit allra lĂ€ngst i Finland. En region dĂ€r man oroar sig för vad grannen tycker samtidigt som förmögna excentriker smĂ€ller upp nöjesfĂ€lt i sina hembyar."

Extremt platt och otroligt nĂ€ra Ă€r ingen regionalpolitisk traktat, boken handlar inte om hur Österbotten ska rĂ€ddas och stĂ€rkas och utvecklas. Skribenterna beskriver istĂ€llet sitt Österbotten - sina Österbottnar - som stĂ€mning och mental plats, nĂ„got som Ă€r hemma och annanstans samtidigt och som pĂ„verkar och formar dem oavsett om de stannat, lĂ€mnat eller Ă„tervĂ€nt.


Med texter av Ralf Andtbacka, Catharina Gripenberg, Marko Hautala, Sofie Knutar, Kaj Korkea-aho, Lars Sund, Hannele Mikaela Taivassalo, Philip Teir och Robert Åsbacka


Free PDF Books "Extremt platt och otroligt nÀra" Online ePub Kindle