Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Extremister" by Magnus Sandelin " Book PDF Kindle ePub Free

Extremister

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Extremister
  • Author : Magnus Sandelin
  • Release Date : January 18, 2007
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 410 KB

Description

Hösten 2004 drabbas flera stÀder i Mellansverige av en omfattande vandaliseringsvÄg. En sen kvÀll griper polisen nÄgra ungdomar i en bil, fullastad med verktyg och stenar. Hemma hos en av de gripna finner man en instruktion till hur man startar en revolution i Sverige. Första steget Àr att knÀcka vÀlfÀrdsstaten genom skadegörelse av skolor, daghem, sjukhus och andra allmÀnna inrÀttningar, för att i ett senare skede kunna pÄbörja avrÀttningar av personer med nyckelpositioner i samhÀllet. De gripna har kopplingar till den nazistiska rörelsen.

En natt i december 2005 attackeras en vallokal i Kista utanför Stockholm med brandbomber. Vallokalen anvÀnds av exilirakier som ska delta i det irakiska parlamentsvalet. I en kommuniké tar nÄgra som pÄstÄr sig utgöra en svensk gren av al Qaida pÄ sig attentatet och hotar samtidigt med nya dÄd. En omfattande polisinsats leder fram till tre unga svenska mÀn utan kopplingar till al Qaida men inspirerade av den militanta islamistiska rörelsen.

I februari 2006 hittar personalen pÄ en McDonald's-restaurang i Nyköping en brandbomb gömd ovanför taket i en av toaletterna. Polisen konstaterar att det bara Àr ett tekniskt fel som gjort att den inte detonerat. I ett pressmeddelande tar en militant vÀnstergrupp pÄ sig attentatsförsöket och skriver att avsikten var att döda sÄ mÄnga som möjligt. TvÄ unga mÀn med vÀnsterextrema sympatier grips nÄgra dagar senare.

Tre uppmÀrksammade hÀndelser i Sverige de senaste Ären. HÀndelser dÀr mÀnniskor pÄ olika sÀtt anvÀnt vÄld i politiskt syfte men utgÄtt frÄn skilda ideologier för att motivera sitt handlande. Vilka Àr attentatsmÀnnen och vad sÀger de sjÀlva om sin syn pÄ samhÀllet och den sjÀlvpÄtagna rÀtten att begÄ övergrepp i ideologins namn? Vad Àr det som förenar de extrema rörelserna? Och vilken instÀllning har omgivningen till extremgrupper av olika politiska kulörer?

Extremister tar upp en av de mest brÀnnande frÄgorna i samhÀllsdebatten, den om politisk fundamentalism. I boken intervjuas de flesta av personerna bakom de uppmÀrksammade attentaten.


Free Books Download "Extremister" PDF ePub Kindle